Veiligheid en Rijbewijzen

Suriname ..... betekent ook dat u links dient te rijden. En....heeft u het juiste (Internationaal) rijbewijs ?

Wanneer je er één keer geweest bent, krijg je op de terugreis al heimwee ! "Je kunt in woorden niet aan een ander overbrengen hoe mooi het is ! Je moet het gewoon zelf zien"

Veiligheid - Alarmnummer - Rijbewijs

 

  • Waar regelmatig toeristen komen vindt kleine criminaliteit plaats. Daarom de volgende tips:

 

  • Laat gouden en zilveren sieraden thuis. Waardevolle spullen die je nodig hebt (paspoort, ticket etc.) zoveel mogelijk achterlaten in je hotel in een kluisje (en niet vergeten als je weer verder reist).

 

  • Ga niet met veel geld op zak en een grote camera om je nek 's avonds wandelen. Laat geld, camera of zelfs je rugzak niet slingeren.

 

  • Stop geld onzichtbaar weg (in een moneybelt onder je kleding) ook als je tijdens een selfdrive stopt voor de lunch, haal zichtbare tassen uit de auto en sluit de auto altijd goed af. Houd bij een busreis altijd je bagage in de gaten. In de gebieden die op onze website worden aangeboden kun je zonder probleem reizen.

 

  • Na donker reizen raden we echter af en is ook niet leuk, omdat je dan toch niets ziet.

 

  • Wees altijd voorzichtig tijdens gebruik van het openbaar vervoer.
Website van het Korps Politie Suriname

Website Korps Politie Suriname

 

ALARMNUMMER

 

115

 

 

Er is voor Suriname een toeristenkaart vereist die u zelf kunt regelen. Deze kunt u verkrijgen bij de ambassade of op Schiphol bij de servicebalie (alleen geopend tijdens de officiële inchecktijden van KLM/Surinam Airways). De kosten hiervan zijn € 20 p.p. De Toeristenkaart is bestemd voor 1 (één) binnenkomst. Let er tevens op dat u een geldig paspoort heeft (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)