Telefoon en internet

Suriname ..... ontmoet u de faya lobi (de bloem van de ‘vurige liefde’, de beroemdste bloem van het land)

Wanneer je er één keer geweest bent, krijg je op de terugreis al heimwee ! "Je kunt in woorden niet aan een ander overbrengen hoe mooi het is ! Je moet het gewoon zelf zien"

Telefoon en internet

 

In Paramaribo kunt u vanuit publieke telefoons en de hotelkamer rechtstreeks telefoneren met Nederland. Vanuit de hotelkamer is het wel prijzig. Met een telefoonkaart, verkrijgbaar bij kantoren van Telesur, supermarkten, wisselkantoren en benzinestations, is het een stuk voordeliger.

 

De meeste GSM’s werken gewoon, dit geldt echter vrijwel alleen voor Paramaribo. Zodra men de stad uit is, wordt de GSM verbinding al snel minder.

 

Internet:

 

In Paramaribo zijn veel internetcafés te vinden. Vrijwel alle grotere accommodaties bieden internetfaciliteiten.

Er is voor Suriname een toeristenkaart vereist die u zelf kunt regelen. Deze kunt u verkrijgen bij de ambassade of op Schiphol bij de servicebalie (alleen geopend tijdens de officiële inchecktijden van KLM/Surinam Airways). De kosten hiervan zijn € 20 p.p. De Toeristenkaart is bestemd voor 1 (één) binnenkomst. Let er tevens op dat u een geldig paspoort heeft (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)