Reisdocumenten

Suriname ..... betekent genieten van de fantastische Surinaamse keuken en karakteristieke houten villa’s

Wanneer je er één keer geweest bent, krijg je op de terugreis al heimwee ! "Je kunt in woorden niet aan een ander overbrengen hoe mooi het is ! Je moet het gewoon zelf zien"

 

Reisdocumenten

 

M.i.v. 25 november 2011 is het visum voor Suriname vervangen door een toeristenkaart, indien men beschikt over de Nederlandse nationaliteit. Om in aanmerking te komen voor de toeristenkaart moet men beschikken over:

 

> Een geldig paspoort (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)

 

> Een retourticket (of ticket(s) van de doorreis)

 

De toeristenkaart kan op verschillende manieren worden gekocht (kosten ca. 20 euro)

 

> Bij de Visumafdeling van het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Amsterdam van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.00 uur.

 

> Op Schiphol gedurende de officiële inchecktijden van de SLM en KLM naar Suriname, bij de balies RC167 en RC168 van de Visumafdeling van het Consulaat Generaal te Amsterdam (vertrekhal 3, ingang A van Schiphol). Tel. 020-5481729 (ca. 0,22 cent per minuut).

 

NB. slechts voor urgente gevallen tijdens de inchecktijden. Dit is geen algemene informatielijn. De Centrale van het Consulaat is te bereiken op 020-642 6717/020-642 6137.

 

> Op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname bij aankomst Meer informatie over de introductie van de toeristenkaart Suriname op de website Consulaat Suriname

Reist u via de Verenigde Staten naar Suriname, dan zijn afwijkende regels van toepassing.

 

Alle reizigers naar of via de USA zijn verplicht ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen.

 

De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov.

 

De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

Er is voor Suriname een toeristenkaart vereist die u zelf kunt regelen. Deze kunt u verkrijgen bij de ambassade of op Schiphol bij de servicebalie (alleen geopend tijdens de officiële inchecktijden van KLM/Surinam Airways). De kosten hiervan zijn € 20 p.p. De Toeristenkaart is bestemd voor 1 (één) binnenkomst. Let er tevens op dat u een geldig paspoort heeft (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)