Suriname

Suriname ..... de kern van de aarde.

Geen stress, alleen maar natuur, zon

en relaxen in het regenwoud !

Wanneer je er één keer geweest bent, krijg je op de terugreis al heimwee ! "Je kunt in woorden niet aan een ander overbrengen hoe mooi het is ! Je moet het gewoon zelf zien"

 

Welkom in Switi Sranan

 

Een vakantie naar Suriname is een feest voor iedereen. Met name de schitterende natuur in het land, de ontspannen en gastvrije mentaliteit van de Surinamers en de uitbundige Surinaamse keuken zijn ingrediënten voor een heerlijk verblijf

in dit Zuid-Amerikaanse land.

 

Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken tijdens hun rondreis door Suriname, omdat een groot deel van het land wordt bedekt door de jungle. Verder breng je natuurlijk een bezoek aan de gezellige hoofdstad Paramaribo, waar je onder andere kunt genieten van de sfeervolle barretjes en terrasjes.

 

Het andere moment kom je oog in oog te staan met reuzenschildpadden op het strand of andere exotische dieren.

 

In Suriname je vakantie doorbrengen betekent ook genieten van het tropische klimaat: gemiddeld ligt de temperatuur overdag het hele jaar rond de 31 graden.

 

Wie een rondreis door Suriname maakt, komt midden in het regenwoud terecht. Je komt in de buurt van allerlei diersoorten, die vaak met uitsterven worden bedreigd, zoals tal van exotische vogelsoorten, luiaards, brulapen, doodskopapen en wie weet zelfs kaaimannen en anaconda’s.

 

Vanzelfsprekend zie je ook de mooiste bomen en planten, terwijl je eveneens ziet hoe de traditionele indianen- en bosnegerstammen leven.

 

Als je in Suriname op vakantie gaat, maak je kennis met een groot aantal culturen. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben kleurrijke en uitbundige rituelen.

 

Feestelijke en overheerlijke gerechten, vrolijke dansen en bijbehorende muziek… Een vakantie in Suriname beleef je dankzij de vrolijke en zorgeloze bewoners gegarandeerd met een glimlach op je gezicht.

Enkele hoogtepunten die je tijdens je rondreis door Suriname moet hebben ervaren: behalve het regenwoud moet je natuurlijk de leuke hoofdstad Paramaribo hebben bezocht, waar je overdag onder andere de karakteristieke houten villa’s kunt bezichtigen en ’s avonds kunt genieten van de fantastische Surinaamse keuken en een gezellig terrasje.

 

Bij Galibi kom je zowel Indianen als grote zeeschildpadden tegen, terwijl ook de rijstvelden en groenteplantages indruk maken.

 

Ook de Brownsberg en Paradise Island mogen niet onvermeld blijven. Waarom? Ontdek het als je naar Suriname op vakantie gaat en keer terug met de mooiste herinneringen!

Facebo

Er is voor Suriname een toeristenkaart vereist die u zelf kunt regelen. Deze kunt u verkrijgen bij de ambassade of op Schiphol bij de servicebalie (alleen geopend tijdens de officiële inchecktijden van KLM/Surinam Airways). De kosten hiervan zijn € 20 p.p. De Toeristenkaart is bestemd voor 1 (één) binnenkomst. Let er tevens op dat u een geldig paspoort heeft (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)

Alle afleveringen van 'Terug naar mijn roti'

<<<<<

Ramon Beuk, topkok en culinair ondernemer, opgegroeid tussen bloemkolen en gehaktballen, maakte bijzondere reizen naar Suriname.

 

Het is een persoonlijke zoektocht vol impressies, emoties en intieme ontmoetingen, en tegelijk een culinaire ontdekkingsreis door zijn Suriname.

 

'Terug naar mijn roti' zal u blijven boeien ! Ramon dringt door tot de ziel van het land, zoals alleen een echte Surinamer dat kan. 17 schitterende afleveringen.

Uit eten in Suriname. Maar waar ? Klik op de foto hieronder.

Surinaamse, Thaise, Indonesische, Indiase, Javaanse, Chinese en Internationale restaurants. U komt in Suriname beslist niet om van de honger ! Lees ook wat anderen hier van vonden.

Geldzaken in Suriname

De munteenheid is de Surinaamse Dollar (SRD). Cash Euro’s en US Dollars kunt u bij

wisselkantoren (‘cambio’s’) wisselen.

 

In Paramaribo kunt u bij de RBC (Royal Bank of Canada) en de DSB (De Surinaams bank) met je banken giropasje pinnen. Creditcards, traveller-cheques (in kleine US Dollar en Euro’s) en de Europas/Wereldpas worden in de grotere hotels geaccepteerd.

 

Valuta: Surinaamse dollar

 

Fooien:

Bij veel hotels en restaurants zijn fooien inbegrepen. Voor taxi- en excursiechauffeurs en gidsen geldt dat niet, zij verwachten wel een fooi voor de geboden diensten.

 

Openingstijden Banken:

 

De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.30 - 14.00 uur. In Paramaribo kun je bij de RBTT (Royal Bank of Trinidad and Tobago) en de DSB (De Surinaams bank) met je bank- en giropasje pinnen.

Winkels:

De winkels zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00-16.30 uur en op zaterdag van 08.00-13.00 uur.

 

Overheid- en particuliere instanties zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07:00-15:00 uur.

 

Het postkantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:00-14:30 uur en op zaterdag van 07:00-12:00 uur.