Flora en fauna

Wanneer je er één keer geweest bent, krijg je op de terugreis al heimwee ! "Je kunt in woorden niet aan een ander overbrengen hoe mooi het is ! Je moet het gewoon zelf zien"

 

Flora en Fauna

 

Omdat Suriname voor meer dan 75% uit tropisch regenwoud bestaat, is er op natuurgebied bijzonder veel te beleven. Er zijn 19 ‘nature reserves’ en andere beschermde gebieden waar talloze planten, bloemen, zoogdieren en reptielen gespot kunnen worden. Vier soorten zeeschildpadden leggen tussen februari en augustus hun eieren op de Atlantische kust.

 

In de moerasgebieden treft u vogels zoals de flamingo en rode ibis. Suriname heeft een tropische plantengroei, het aantal soorten planten bedraagt ongeveer 5000 stuks. In het regenwoud, dat een onderdeel van het Amazonegebied is, zijn meer dan 300 boomsoorten, orchideeën, de faya lobi (de bloem van de ‘vurige liefde’, de beroemdste bloem van het land), heliconia’s, hibiscus, palmen, cactussen en andere tropische bloemen.

 

De dierenwereld is van een tropisch Zuid-Amerikaans karakter en omvat in hoofdzaak de fauna van het tropisch regenwoud. In Suriname vindt u veel apensoorten (acht soorten: de Satanaap, de Rode Brulaap, de Witkopaap, de Zwarte Slingeraap, het Doodshoofdaapje, de Surinaamse Zijdeaap, de Bruine Kapucijneraap en de Grijze Kapucijneraap) en meer dan 650 vogelsoorten. Dit zijn onder andere: arenden, parkieten, papegaaien, toekans en kolibries.

 

Op zoogdiergebied kunt u in Suriname onder meer de jaguar, poema, luiaard en miereneter treffen. In de rivieren zwemmen kaaimannen, pirañas, otters en lamantijnen (ofwel zeekoeien). Ook zijn er diverse slangensoorten en vlinders, zoals de beroemde blauwkleurige morpho. Een interessante verschijning in de rivieren van het Surinaamse binnenland is de zeldzame reuzenotter. Hij kwam vroeger in het gehele Amazonegebied voor, maar is nu bijvoorbeeld in praktisch heel Brazilië uitgeroeid. Alleen in Suriname en in Peru zijn er nog redelijke populaties over. De reuzenotter kan tot twee meter lang worden en weegt dan ruim 30 kilo.

 

Om u een indruk te geven van het Kabalebo-resort........bekijk dan de video hieronder.

 

Naruurarrangement in het Kabaleboresort in het ongerepte Amazonewoud in Suriname. Alsof je in de kern van de aarde terecht komt,....zo mooi !

Er is voor Suriname een toeristenkaart vereist die u zelf kunt regelen. Deze kunt u verkrijgen bij de ambassade of op Schiphol bij de servicebalie (alleen geopend tijdens de officiële inchecktijden van KLM/Surinam Airways). De kosten hiervan zijn € 20 p.p. De Toeristenkaart is bestemd voor 1 (één) binnenkomst. Let er tevens op dat u een geldig paspoort heeft (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)