Eten en drinken

Suriname ..... betekent dat u een mooie wandeltocht door de jungle kunt maken en genieten van de natuur !

Wanneer je er één keer geweest bent, krijg je op de terugreis al heimwee ! "Je kunt in woorden niet aan een ander overbrengen hoe mooi het is ! Je moet het gewoon zelf zien"

Eten en drinken

 

De populaire Surinaamse keuken is een gekruide mix van Indiaanse, Afrikaanse, Aziatische en Europese ingrediënten.

 

Een paar bekende gerechten in Suriname zijn: pom, een stoofschotel van pomtayer, kip en bepaalde specerijen, pindasoep met tom-tom, roti, een dunne pannenkoek met kip, aardappelen en groente en petjil, groente met pindasaus.

 

Ook is er in Suriname veel vers fruit zoals mango, papaya, rambutans en ananas. Een welbekend soort bier is Parbo (een literfles heet een ‘Djogo’).

 

Suriname, met name Paramaribo, heeft een uitgebreid aanbod aan restaurants, variërend van eenvoudige gelegenheden tot duurdere restaurants.

 

Door het grote aantal bevolkingsgroepen kunt u hier alle soorten maaltijden krijgen.

 

In Paramaribo is het kraanwater lekker en prima te drinken. Gebotteld Surinaams water is van goede kwaliteit en is overal verkrijgbaar. In het vochtige klimaat is regelmatig drinken aan te bevelen. Wij raden u aan om water in flessen te kopen.

Er is voor Suriname een toeristenkaart vereist die u zelf kunt regelen. Deze kunt u verkrijgen bij de ambassade of op Schiphol bij de servicebalie (alleen geopend tijdens de officiële inchecktijden van KLM/Surinam Airways). De kosten hiervan zijn € 20 p.p. De Toeristenkaart is bestemd voor 1 (één) binnenkomst. Let er tevens op dat u een geldig paspoort heeft (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)