Lourdes

In 1858 verklaarde Bernadette Soubirous, toen een 14-jarig meisje, tussen 11 februari en 16 juli verschillende verschijningen te hebben gezien, die door de belangrijkste hoogwaardigheidsbekleders van die tijd werd beschouwd als die van de Heilige Maagd Maria in de verre grot van Massabielle.

 

In 1864 werd er een standbeeld opgericht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes bij de plaats van de verschijningen. Er werd een kapel gebouwd die al spoedig te klein werd en ging dienen als crypte voor de eerste basiliek, de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. In de loop der jaren kwamen hier nog twee basilieken bij en verschillende andere gebouwen, die thans alle deel uitmaken van het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

 

Bernadette Soubirous ging in 1866 het klooster van Nevers in en werd heilig verklaard in 1933.

U kunt nu het Vaticaan in 3 D bekijken !

 

Wilt u het Vaticaan (de basiliek van Sint-Jan van Lateranen) van binnen bekijken op uw computer, notebook of smartphone ? Dat is nu mogelijk, zonder er naar toe te reizen. Genieten vanuit uw 'luie stoel'.

 

Klik op de foto van het Vaticaan en dan op een onderdeel in de basiliek naar keuze; beweeg met de ingedrukte linkermuisknop (computer) naar links, rechts, boven of beneden. Eventueel Ctrl-knop ingedrukt houden.

 

U kunt Inzoomen op ieder detail, genieten van de indrukwekkende beelden en details, waarbij u wordt omringd met hemelse gezangen door het koor van de Sixtijnse Kapel. Het beeld vergroten of verkleinen kunt u links onderaan (+ /-)

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn ? Heeft u een vraag ? of wilt u ergens informatie over hebben ?

 

Wij hopen uw vraag naar tevredenheid te kunnen beantwoorden.

Hier kunt u het Vaticaan - in 3D - van binnen bekijken, zonder er een reis voor te boeken.

3836.3 km

Car